Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/annikakristiina.com/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Olen asunut Tampereella jo muutaman vuoden, mutta vasta nyt sain aikaiseksi käydä Sara Hildenin taidemuseossa! Pitänyt kyllä aikasemminkin piipahtaa, mutta jostain syystä se vain aina jäänyt.

Museossa on lähes viiden kuukauden ajan esillä Australialaissyntyisen kansainvälisesti merkittävän Ron Mueckin veistoksia. Hänen töitään ei ole koskaan aiemmin esitetty Pohjoismaissa. Teknisesti huikean lahjakas kuvanveistäjä saa katsojissa helposti aikaan välittömän tunnereaktion. Hänen työnsä ovat uskomattoman taitavasti tehty; hahmot ovat hämmästyttävän realistisia, mutta niksinä on että ne esiintyvät aina luonnollisesta poikkeavassa mittakaavassa. Töistä heijastuu inhimmillisten kokemusten liikuttavuus; ilmeet, eleet ja asennot välittävät tunnetiloja, joihin katsoja voi samaistua.

Mueckin kokonaistuotanto käsittää noin 40 teosta, joista Sara Hildenin taidemuseossa on esillä 10 veistosta vuosilta 1997-2013. Oma lempparini oli ehdottomasti valtavan kokoinen pariskunta joka istuu päivänvarjon alla – kannattaa käydä tsekkaamassa!