Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/annikakristiina.com/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806
Ajatuskin piikkimatolla makoilusta voi aluksi kauhistuttaa monia, mutta usko tai älä, se on yllättävän rentouttavaa!

Piikkimattossa, eli shakti- tai fakiirimatossa, on yli 6000 piikkiä geometrisen Yantra-kuvion mukaan sijoitettuna. Tämä stimuloi kehon akupisteitä pyörteen tavoin. Chi-energia lisääntyy piikkien välillä, joka parantaa ja tasapainoittaa energiaa sekä välittää sitä elimistön heikoimpiin osiin. Akupainantaa käytetään yleisesti kivunlievitykseen ja jännityksen poistamiseen. Hoitomuoto on todettu tehokkaaksi mm. ruoansulatuksen ja erilaisten stressioireden parantamisessa.

Piikkimatolle asettuminen voi alkuun tuntua epämukavalta ja pistelevältä, mutta pian verenkierto vilkastuu ja tuo mukanaan mukavan lämmöntunteen. Vapautuvat mielihyvähormonit kuten endorfiini, morfiini ja oksitosiini saavat rauhoittumaan niin henkisesti kuin fyysisesti. Matolla maatessa lihakset rentoutuvat, joten on avuksi myös kipeytyneisiin lihaksiin. Jo 10-15 minuuttia riittää lataamaan kehon akkuja ja aikaa voi pidentää pikku hiljaa käyttöön tottuessaan, esim. 20-40 minuuttiin. Herkkäihoiset ja lievän kipukynnyksen omaavat voivat aluksi laittaa ohuen kankaan piikkien ja ihon väliin, muttä paras tulos tulee kuitenkin paljaalla iholla. Piikkimatosta voi saada avun myös univaikeuksiin – tämän olen kyllä hyvin huomannut kun monta kertaa matolle nukahtanutkin!

Piikkimatto kannattaa sijoittaa paksuhkolle matolle, patjalle tai sängylle ja kannattaa kääriä viltti tai pyyhe niskan tueksi, näin saa maton piikit osumaan myös niskan ihoon. Olen kuullut jopa lapsien tykkäävän piikkimatosta, joten sopii vallan mainiosti koko perheelle. Pävittäisellä käytöllä voi parantaa energiatasojaan ja ylläpitää hyvää oloa, suosittelen kokeilemaan!

Hoitaa voi kehon eri osa-alueita; niskaa, leukalinjoja, vatsaa, istumalihaksia, jalkateriä, polvia. Selkärangasta hermoradat ulottuvat kaikkialle kehoomme, joten selän käsittely vaikuttaa koko elimistöömme ja on täten suosituin hoitovaihtoehto.