Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/annikakristiina.com/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Olen aina arvostanut pieniä eleitä ja ilahtunut suuresti pikku yllätyksistä!

Oli lauantai-ilta ja olimme menossa katsomaan Bridget Jones’s Baby -leffaa. Kävelimme kaverini kanssa sisään saliin höpöttäessäni samalla jotakin jenkkien leffatettereista, lauseeni kuitenkin keskeytyi ja silmäni suurenivat ja kirkastuivat kun älysin meille jaetavan pikku lahjakasseja sisältäen muun muassa suklaata! Oi!

Olen miettinyt aikasemminkin lahjakassien toimivuutta markkinointikeinona ja niihin aina silloin tällöin törmääkin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun elokuviin mennessä jaettiin lahjakasseja, joten jäin pohtimaan tätä keissiä. Hyvin oli otettu huomioon ainakin elokuvan pääkohderyhmä, eli naiset tietenkin, ja lahjakassista löytyi esimerkiksi Ikean tarjous viinilasista ja lämpimästä peitosta – ehkä hieman vitsikkäästikin naisten romanttisiin hömppäkomedia iltamiin viitaten! Koska vallassa olevan käsityksen mukaan naiset rakastavat suklaata, niin olihan sillä pakko sulattaa leidien sydämet. Ja ehkäpä huomioon oli fiksusti otettu jopa vallitseva terveysbuumi kun maitosuklaan sijaan mukaan oli laitettu terveellisempää 70% tummaa suklaata.

Mainonta ja markkinointi tuppaa usein myös ärsyttämään ihmisiä; juurikin silloin kun sitä esiintyy liikaa ja kontekstissa joka ei ole toivottu. Tälläinen yllätyspussukka-markkinointi onkin minusta toimivampaa – hyvä keino lisätä tunnettavuutta ja välittää brändimielikuvia luoden samalla kuluttajalle hyvän fiiliksen. Haasteena voi välillä olla kohderyhmän hahmottaminen ja toimivan markkinoinnin määrittäminen tähän nähden, mutta tässä tapauksessa ainakin toimi!