Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/annikakristiina.com/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Usein aina tutustuttaessa uusiin ihmisiin kysytään harrastuksista. Tämä on ollut itselle aina haastava teema, mutta jos joku nyt kysyisi niin pitäisi varmaankin heti ensimmäisenä vastata kirppistely!

Pysähdyin juuri tänään miettimään miten paljon olenkaan käyttänyt viimeisen kuukauden aikana aikaa, ei vain myymiseen, vaan myös ostamiseen. Innostun valtavasti uusien löytöjen tekemisestä – jokainen nainen varmasti tietääkin kyseisen ilon tunteen ja on shoppailuhuuman viettelemänä useamman kerran liikkeissä viilettänyt menemään. Kirpputorilöytöjen tekeminen on sinänsä pienempi paha verrattuna suoraan vaatekaupoista osteluun, sillä kierrättäähän siinä ja ei kuluta niin paljon rahaa, mutta olen huomannut lievän ostokrapulan iskevän ajoittain tästä huolimatta aina kun kunnon sylillisen on uutta vanhaa kamaa kantanut taas kotiinsa – “niin mites tää mun minimalistisuusprojekti”, kysyn itseltäni. “Mutta olenhan minä toki enemmän myynyt kuin ostanut”, toppuuttelen itseäni ja annan shoppausinnostukeni anteeksi.

Huomasin myös ettei kirppistely netissä ole kaikille niin simppeliä kuin mitä se itselle on jo hyvän aikaa ollut. Kaverini nimittäin kyseli apua tavaroidensa myymiseen ja ilokseni huomasin, että kyllä sitä on monenmoista pientä niksiä tässä kaupankäynnistä oppinut, joita mielellään jakoi eteenpäin. Ehkei siis ajankäyttöni aivan hukkaan ole mennyt, tässähän on tullut oikein ammattilainen aivan huomaamatta! Olen huomannut parin muunkin kaverini innostuneen myymään vanhoja tavaroitansa eteenpäin. Lämmittää mieltä, sillä toivoinkin inspiroivani myös muita kierrättämään ja tyhjentämään varastojaan.

Täytyy tähän loppuun kyllä vielä kehua kirpputoritapahtumien kasvanutta määrää; nyt kesällä varsinkin tuntuu että koko ajan on järjestetty jos jonkinmoista ulkoilmakirppistä. Muun muassa Rauhaniemessä ja Hiedanrannassa on ollut tapahtumia ja tänään kävin myös ensimmäistä kertaa Pispalassa järjestettävässä tapahtumassa, jossa ihmiset olivat ilmoittaneet omat pihansa mukaan kirppispäivään. Päivä näytti hyvin onnistuneelta, sillä aurinko oikein porotti ja huomasin muitakin porukoita kiertelemässä kirppiksiä itseni lisäksi. Ilahduttavan moni pihakin oli mukaan lähtenyt. Ainoa miinus oli isot etäisyydet ja hankala maasto pyöräilijälle, mutta näistä kyllä selvittiin! Suosittelen piipahtamaan jos vastaavia tapahtumia tulee vastaan.

Lisäksi olen tykännyt hirmuisesti Sorsapuistossa joka kesäsunnuntai järjestettävästä pihakirppistapahtumasta. Poikkean siellä aina kun ehdin ja sään suosiessa. Kirppis järjestetään klo 10-16, ja viikon viimeisestä “lepopäivästä” huolimatta moni on jo aikaisin liikenteessä. Pari kertaa olen ollut itsekin myymässä ja vaikkei yleisöryntäystä omalle spotille ole tullutkaan, on kesäpäivän viettäminen puistossa istuskellen ja hyvässä seurassa ollut vallan mukavaa puuhaa.

Myös Hakametsän jäähallissa on sunnuntaisin kirpputoritapahtuma klo 10-13.30, en ole tämän vuoden puolella tuolla vielä käynytkään joten pitääpä varmaan ensi sunnuntaina mennä!