Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/annikakristiina.com/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Jokin aika sitten päätin että sisustuksessani tulisi pääosin olla elementtejä ja esineitä jotka ovat jollain tavalla hödyksi tai monikäyttöisiä – krääsäajat ovat ohi! Kämpästäni löytyykin hellemmin ja luonnollisemmin herättävä sarastusvalo, ilmaa puhdistava kristallisuolatuikkukippo, puolapuut ja voimistelurenkaat jne. Lisäksi omistin jo pienen Zen-puutarhan sileine kivineen, hienoine hiekkoineen ja haravoineen, jonka parissa puuhastelu rentouttaa mieltä. Mutta bongatessani pienen puisen taikahiekkalaatikon olin aivan myyty, olihan se saatava!

Jokainen muistaa varmasti hyvin lapsuuden hiekkalaatikkoleikit. Kuinka hauskaa olikaan rakentaa hiekkalinnoja, tehdä hiekkakakkuja, rakentaa autoratoja ympäri ämpäri hiekkakasaa –  tai yrittää kaivaa tunnelia Kiinaan asti. Aikuistuessamme asiat muuttuvat emmekä varmastikaan saisi enää samoja kicksejä hiekkalaatikolla leikkiessä. Mutta ainakin yksi asia pysyy samana; nimittäin hiekalla puuhastelu ja rakentelu rauhoittaa ja rentouttaa.

Siispä innostuin tästä itselleni uudesta jutusta: taikahiekkasta. Sitä on helppo muovailla ja se tarttuu vain itseensä, joten pölyyntymisestä ei tarvitse niin murehtia. Hiekka muistuttaa kuin muovailuvahan, märän hiekan ja piparkakkutaikinan yhdistelmää. Koostumus on miellyttävän tuntuista ja hiekan kanssa voisikin helposti uppottua leikkimään pidemmäksikin aikaa.

Samoin kuin Zen-puutarhalla leikkiminen, taikahiekkakin lievittää stressiä – tämä onkin perimmäinen syy miksi nämä olen hankkinut. Kun keskität energiaasi hiekalla piirtelyyn ja rakentamiseen, mielesi rauhoittuu ja samalla pääset myös käyttämään huomaamatta luovuuttasi.

Vaikka en useinkaan tarkoituksenmukaisesi pysähdy istumaan pöydän ääreen piirtelemään hiekkaan, huomaan kuitenkin välillä haravoivani siihen kuvioita samalla kun vaikka syön pöydän ääressä. On ollut myös hauska huomata kuinka monet kaverit ovat innostuneet piirtelemään hiekkaan piipahtaessaan teekupposella. Pieni hauska tapa lisätä ripaus hassuttelua ja leikkisyyttä aikuisuuteen!