Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/annikakristiina.com/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Jälleen oli se aika vuodesta kun juhlittiin venetsialaisia. Nimi on aina hämännyt minua ja aikoinaan en edes tiennyt että mitä tässä oikeen juhlistetaan – tästähän piti sitten tietenkin ottaa selvää. Lukemani perusteella kyseessä on yli tuhatvuotinen perinne, jonka ideana on nykyään juhlistaa mökkeily- ja venekauden päätöstä. Suomessa juhlasta tekee poikkeuksellisen lupa ampua ilotulitteita, rakettien myynti ei kuitenkaan ole huimaa. Ilotulittaminen jää lähinnä erilaisten tapahtumien loppuhuipennukseksi tavallisten tallaajien pamauttelun sijaan. Joka vuosi innoissani katsastelen minkälaista tapahtumaa on tiedossa.

Tänä vuonna päädyin Näsinpuistoon jossa oli luvassa livemusaa Pulse – The Finnish Tribute to Pink Floydin puolesta ja tietenkin odottamani ilotulitus. Ennätyksellisen kova myrskytuuli meinasi pilata kohokohdan, mutta raketit ammuttiin myräkästä huolimatta – tämä johti kylläkin yleisön juoksemiseen kauemmaksi päälle tuulevan savun ja palavien hippujen vuoksi, mutta pitäähän sitä hieman jännitystä elämässä olla! Kaiken kaikkiaan oli mukava ilta ja jään innolla odottamaan ensi vuoden Venetsialaisia.

Ps. Kävin myös ensimmäistä kertaa syömässä Pikkubistro Kattilassa Hallituskatu 5:ssä Tampereen keskustassa ja ai että oli bataatti-kasvispihvi annokseni kyllä maittavaa!